Cum să alegem sala de nunți

Cum să alegem sala de nunți

Care e cel mai important factor pentru ca o nuntă să fie perfectă? Din experiența noastră, statistica ar sta cam așa:

60% MUZICA, 25% MÂNCAREA și 15% SALA

Vom discuta aici despre cum trebuie să ne alegem sala de nunți raportat la muzică, fiindcă de multe ori acest aspect este ignorat, deși poate influența enorm felul în care sună muzica.

Un factor care contribuie la reușita unei nunți este acustica sălii

Deși nu pare a avea prea multă importanță, dacă sala are o acustică foarte bună, poate îmbunătăți calitatea prestației cu până la 50% fiindcă la nivel subconștient, în funcție de acustica sălii putem percepe o stare de oboseală sau o stare de bună dispoziție.

Unele săli au o acustică atât de proastă încât suntem nevoiți să refuzăm evenimentele care au loc acolo tocmai pentru că urechea unui om obișnuit nu face diferența între acustica sălii și formație pentru că unicul „barometru” al invitaților la o nuntă este felul în care se simt.

Noi deținem aparatură audio de cea mai bună calitate în domeniu și mai ales, ne pricepem să o folosim, însă atunci când acustica sălii este proastă, nu ne rămâne mare lucru de făcut, fiindcă putem amplifica efectul de ecou dar nu îl putem reduce.

Așadar, dumneavoastră sunteți singurii care trebuie să decideți ce sală veți alege, dar noi vă putem ajuta cu sfaturi destul de utile pentru ca nunta dumneavoastră să fie perfectă din punct de vedere al muzicii.

Nu trebuie sa fiți experți pentru a verifica nivelul ecoului dintr-o sală

La prima vedere verificați tipul podelei.

În general, gresia și faianța sunt cele mai proaste din punct de vedere acustic iar lemnul și mocheta sunt la polul opus, deoarece absorb foarte bine sunetul și în felul acesta nu mai avem la fel de mult ecou.

De asemenea, orice forme care există în tavan, perdele și alte obstacole pot influența în mod pozitiv acustica sălii.

Cel mai simplu e să vă imaginați sunetul ca o minge de ping-pong, pentru că se comportă aproximativ la fel. Astfel, cu cât mingea pe care v-o imaginați aruncată ar ricoșa mai puțin, cu atât sala are o acustică mai bună.

Apoi, încercați să aplaudați de câteva ori sau să strigați

Dacă vi se pare că nivelul ecoului este mai mare decât s-ar auzi în baia dumneavoastră, atunci vă sfătuim să căutați o altă sală pentru că știm din experiență ce supărătoare poate fi o sala cu prea mult ecou, și nu vă recomandăm deloc așa ceva.

Dacă nivelul ecoului este mai mare decât sunteți obișnuiți să fie acasă la dumneavoastră în camera de zi, atunci nivelul de reverberație este totuși acceptabil și în cazul în care nu găsiți, sau nu există disponibilă o altă sală mai bună ori vă place din alte considerente, o puteți rezerva.

Varianta ideală (și din păcate cel mai rar întâlnită) este aceea în care sala are un ecou echivalent sau mai mic cu cel din camera dumneavoastră de zi, astfel încât atunci când aplaudați, sunetul rămâne sec și fără ecou.

Factorii care contribuie la reușita unei nunți

Săli de evenimente din Cluj-Napoca cu o acustică bună:

 1. Opera Plaza
 2. Da Vinci
 3. City Plaza
 4. Marion
 5. Sofia
 6. Coratim
 7. Ramada
 8. International Ballroom

Săli de evenimente din Cluj-Napoca pe care nu le recomandăm:

 1. Hotel Stil
 2. Clujana Festa
 3. Wonderland
 4. Grand Hotel Napoca

Spațiu suficient pentru ringul de dans

Un alt aspect important al sălii este să nu fie distribuită pe mai multe încăperi, pentru a putea instala sonorizarea astfel încât fiecare invitat să audă la fel.

Și nu în ultimul rând, este necesar să existe un spațiu de dans suficient de mare pentru invitați, preferabil central, mai ales dacă la nunta dumneavoastră va cânta Formația VEXUS.

Vă recomandăm să citiți și: