Cum să alegem formația pentru nuntă

Cum să alegem formația pentru nuntă

Există câțiva factori care influențează reușita unui eveniment, cum ar fi (în ordinea importanței):

  1. starea de spirit a mirilor
  2. relația pe care mirii o au cu invitații
  3. muzica
  4. locația

Toate aceste 4 aspecte sunt importante, însă aici vom discuta despre muzică, și anume cum să alegem formația pentru nuntă.

Alegeți o formație pentru nuntă care să vă placă vouă în primul rând

Primul şi cel mai important lucru este ca formaţia pe care o alegeţi să fie pe placul vostru, nu al părinților, al fraților sau a altor persoane. Și nu doar că trebuie să fie pe placul vostru, ci să vă placă în proporție de 100%.

Astfel, veţi transmite formaţiei acel sentiment de încredere, care nu numai că va face ca trupa să performeze la capacitatea maximă, dar și evenimentul va fi unul cât se poate de reuşit fiindcă invitaţii preiau întotdeauna starea voastră de spirit. Astfel ei vor simţi faptul că vă place muzica și se vor distra împreună cu voi.

În cazul în care alegeţi o formaţie care nu vă place în proporție de 100%, veţi avea mereu acea urmă de îndoială în ceea ce privește reușita evenimentului. Iar acest lucru se manifestă prin dorinţa de a afla şi controla fiecare detaliu din prestaţia formaţiei, de a participa la alte evenimente ale formaţiei, de a stabili repertoriul în locul formaţiei, de a le reaminti membrilor trupei să-şi facă treaba bine, etc.

Toate acestea, în încercarea de a recâştiga o încredere în formaţie care nu a existat niciodată, lucru care este imposibil.

Noi de fiecare dată când întâlnim acest gen de solicitări în care mirii au o urmă de îndoială, refuzăm politicos participarea la acel eveniment deoarece lipsa de încredere în formaţie este un semn care ne spune că nu a fost aleasă formaţia potrivită pentru persoanele respective, lucru care poate afecta reușita petrecerii.

Iar scopul nostru este ca toată lumea să aleagă formaţia ideală pentru nunta lor, astfel încât să aibă parte de un eveniment cât se poate de reuşit.

Țineți cont și de preferințele invitaților

Nunta Baia Mare VEXUS - Cum să alegem formația pentru nuntă

Al doilea lucru foarte important este ca formaţia pe care o alegeți să se potrivească şi cu preferinţele invitaţilor. Cu alte cuvinte, nu este suficient să vă placă doar vouă.

Dacă alegem o formaţie de muzică populară pentru un eveniment la care media de vârstă a invitaţilor este de 25 ani, aceasta nu este cea mai bună idee. La fel cum nu ar fi o idee bună să alegem o formaţie de muzică uşoară pentru un eveniment la care media de vârstă a invitaţilor este de peste 50 ani, iar petrecerea are loc în mediul rural, într-o locaţie în care nu există deloc deschidere pentru o trupă cover.

Chiar dacă preferințele voastre înclină către muzica uşoară, dacă majoritatea invitaţilor voștri sunt obişnuiţi doar cu muzică populară, nu vor avea o reacţie pozitivă la o trupă cover, aşteptările lor fiind cu totul altele şi atunci şansele ca majoritatea invitaților să fie mulțumiți scad.

De aceea noi, fiind în special formaţie de muzică uşoară, preferăm să nu participăm la astfel de evenimente deşi interpretăm perfect şi muzică populară. Însă dacă suntem convinşi că un alt gen de formaţie s-ar potrivi mai bine pentru acel public, preferăm să îi îndrumăm pe miri către acel gen de formaţie, fiindcă scopul nostru este ca toată lumea să aibă parte de o petrecere reuşită şi nu să participăm la cât mai multe evenimente. Pentru noi calitatea este mult mai importantă decât cantitatea.

Reţeta ideală este să găsiţi o formaţie care se potriveşte tipului de invitaţi pe care îi aveţi şi care vă place în proporţie de 100%.

Alegeți oameni pasionați de muzică

Formatia VEXUS nunta Baia Mare - cum să alegem formația pentru nuntă

Căutaţi oameni pasionaţi de ceea ce fac, fiindcă aceia vor fi automotivaţi şi vor şti ce să facă astfel încăt să aveţi o petrecere reuşită.

Odată ce aţi găsit acea formaţie, nu încercaţi să faceţi meseria muzicienilor în locul lor. Singurul mod în care puteţi ajuta o formaţie compusă din oameni pasionaţi este să le acordaţi încrederea voastră. Aceştia nu vor trebui „împinşi de la spate”, ca de exemplu, muncitorul care vă pune faianţa în baie sau cu mecanicul auto, care face acea meserie doar pentru că „trebuie”.

Oamenii pasionaţi de ceea ce fac vor face treaba bine pentru simplul motiv că acest lucru le oferă satisfacţie. Aceştia sunt oamenii pe care trebuie să-i căutaţi!

În concluzie, alegeţi acea formaţie în care aveți încredere. Iar odată ce aţi găsit-o, singurul lucru pe care trebuie să-l faceţi pentru ca petrecerea să fie reuşită este să vă distraţi!

Vă recomandăm să citiți și:

rfwbs-slide