Ce înseamnă un program complet de muzică la nuntă?

Program complet muzica la nunta Formatia VEXUS

Vrei să afli ce înseamnă un program complet de muzică la nuntă pentru o formație de nuntă? Citește în continuare acest articol și află cât cântă o formație cover la o nuntă.

Când vorbim despre nuntă, unele persoane consideră că durata ei este principalul indicativ al reușitei evenimentului și își imaginează că nunta lor va dura 3 zile și 3 nopți ca în basme deși ei ca invitați la alte evenimente nu stau niciodată atât.

De aceea e important să fim realiști fiindcă durata unei nunți este în medie 8 ore, și nu determină reușita evenimentului ci din contră, finalul evenimentului reprezintă momentul în care invitații au obosit tocmai pentru că s-au distrat și au dansat, iar acest lucru consuma foarte multă energie. Să nu uităm că un boxer profesionist care e antrenat pentru asta obosește după 3 minute în ring, iar unele persoane se așteaptă ca invitații lor să danseze 12 ore, ceea ce este imposibil fizic.

Întotdeauna previziunile mirilor sunt că nunta lor va fi o excepție de la regulă (fiindcă vorbesc din perspectiva unui om odihnit) însă în realitate toate evenimentele de tip nuntă durează maxim 8 ore fiindcă după acest interval oboseala fizică face ca prezența în continuare la eveniment să devină mai mult un calvar decât o distracție.

Ce rost are o petrecere lungă, la care invitații stau la masă și nu se distrează? Iar dacă se simt bine și dansează cu siguranță nu vor putea face asta mai mult de 6 – 8 ore de aceea după cum ați observat și voi ca invitați, aceasta este durata maximă cât stați la un eveniment la care v-ați simțit bine.

Cele 8 ore cât durează maxim o petrecere se împart după cum urmează:

Cum să alegem sala de nunți

Prima oră, se așteaptă să vină invitații deoarece majoritatea dintre ei vin după o jumătate de oră sau o oră de la ora începerii.

Următoarea oră este destinată servirii aperitivului și discuțiilor de introducere între invitați, după care, la aproximativ două ore de la ora începerii se deschide dansul de către miri. De reținut că dansul este deschis pentru invitați abia după dansul mirilor, acest interval de două ore fiind însoțit de un program de muzică exclusiv ambientală al DJ-ului, la un volum mai mic pentru a permite discuțiile dintre invitați.

Așadar, după deschiderea dansului și începutul oficial al petrecerii rămân 6 ore, dintre care dacă invitații servesc masa de 4 ori câte 30 de minute, mai scădem 2 ore pentru servirea mesei și rămân 4 ore pentru distracție și dans efectiv. Sigur că și acest timp se mai reduce dacă includem alte momente precum servirea fripturii, a tortului (care poate dura între o jumătate de oră și o oră în funcție de câte fotografii se fac), sau dacă mai există alte momente speciale (de ex. dansatori, artificii etc.) și acestea ocupă din timp și uneori pot rămâne doar două ore pentru distracție.

Deși la majoritate petrecerilor, din cele 4 ore rămase pentru muzică și dans se mai reduce tot timpul cel puțin o oră (fiindcă toate evenimentele au cel puțin un moment special, măcar servirea tortului) totuși noi suntem pregătiți să cântăm 4 momente care să acopere tot timpul rămas pentru distracție.

Însă aceste 4 momente nu sunt necesare mereu, uneori rămîne timp doar pentru 2 sau 3 reprize de muzică. Dar așa cum vă spuneam, noi suntem pregătiți pentru a acoperi maximul necesar de muzică, în situația în care nu mai există niciun moment special (nici măcar servirea tortului).

Câte reprize are un program complet de muzică la nuntă?

De aceea 99% dintre formațiile de muzică ușoară au un program de 2, 3 sau 4 reprize pentru evenimentele de tip nuntă, fiindcă 4 reprize de muzică înseamnă un program complet de muzică la nuntă. Un număr mai mare de reprize ar crea situații penibile în care formația cântă exclusiv pentru miri și familia restrănsă care se ocupă cu lucruri organizatorice, luminile sălii sunt aprinse, ospătarii strâng luncurile de pe masă, iar formația cântă în continuare doar pentru că așa s-a angajat prin contract.

Noi interpretăm un program complet de muzică la nuntă

Ce înseamnă un program complet de muzică la nuntă? - Formatie care canta toata nunta - VEXUS Cluj

Timpul în care se poate cânta efectiv la o nuntă nu este egal cu durata totală a nunții. Acest lucru ar fi practic imposibil și mai mult decât atât ar fi foarte deranjant pentru invitați ca muzica să fie la volum mare pe parcursul servirii mesei. Ideal este alternarea momentelor de dans, cu programe de muzică a DJ-ului la un volum mai redus pentru a se putea servi masa.

În caz contrar, veți vedea că invitații vor petrecere majoritatea timpului pe terasă sau în afara restaurantului, pentru că nervul auditiv are nevoie să se odihnească din când în când. Iar dacă muzica este în permanență la un volum de peste 100 db, nu se vor simți bine și vor dori să plece cât mai curând de la petrecere.

Vă garantăm că 4 reprize ale formației la o petrecere este mai mult decât suficient pentru a avea parte de o petrecere reușită. Aceste 4 reprize distribuite într-un interval de 8 ore reprezintă un maxim de momente care se pot cânta la o nuntă pentru asigurarea unui program complet de muzică la nuntă astfel încât atmosfera și distracția să fie maxime.

Vă recomandăm să citiți și:

rfwbs-slide